maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pirkanmaan seutuyhteistyö?

Pirkkalassakin on kauheasti koetettu kehua eri puolueiden, virkamiesten ja pormestarin taholta miten hienosti Pirkanmaalla toimii seutuyhteistyö perusteluna sille että kuntia ei tarvitsisi yhdistää kehityksen edistämiseksi.

Tänään aamulla taas tytärtäni päiväkotiin ajaessani tuli uuden joukkoliikenne yhteistyön myötä vastaan tällainen uusi bussi. Joukkoliikenteen kehittyminen Pirkkalalle on erittäin myöteinen juttu vaikkakin se maksaa kuntalaisille monien tietämättä muistaakseni yli nelinkertaisen summan tukea verorahoista joukkoliikenteen tukemiseksi kuin ennen - silti se on oikeaa kehitystä. Takaisin tilanteeseen.

Hymyilin tyytyväisenä kun vastaan ajoi merkkitekstein loistaen "1, PIRKKALA, AIRPORT" linja. Ajattelin että on se vaan hienoa että Pirkkalan kylälläkin näkee modernia ja kansainvälisesti merkittyjä joukkoliikenteen vuoroja. Hetken asiaa hymistelleenä iski tajuntaani vanha fakta!

Hei, elämme vuotta 2014 globaalissa maailmassa ja paikkakunnalla tai sanotaan seutukunnalla jossa on kehityskelpoinen lentokenttä ajaa ensimmäisen kerran varteen otettava joukkoliikenteen vuoro kansainvälisesti merkittynä lentokentälle! Haloo! On vuosi 2014 ja olemme saaneet tuollaisen aikaiseksi! Kyllä tässä pitäisikin hävetä enemmän kuin paukutella henkseleitä!

Kuntarajat nykyisellään ja puhutulla lisääntyvällä yhteistyöllä on kehityksen jarru. Tarvitsemme isomman korjausliikkeen ja oikeaa yhteistyötä, suomalaisilta tuntuu vain saavan todella vaikeasti esille suvaitsevaisuutta ja kokonaisuuden faktojen esille tuomista. Toistan itseäni tässä asiassa mutta asia on vain erittäin tärkeä koko yhteiskuntamme kehityksen parantamiseksi varmasti kaikilla seutukunnilla.

Linkki aiempaan blogitekstiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti